6 gouden tips voor een mooi boeket

Zet je niet alleen regelmatig de bloemetjes buiten, maar fleur je ook binnen de boel graag op? Met deze gouden tips van onze leerkracht van de opleiding Florist maak je in een handomdraai een mooi boeket:

1. Zorg voor mooie verse bloemen. Deze kunnen uit de tuin of uit de winkel komen. Controleer de bloemen van kop tot steel of ze vers zijn. Gebruik bijvoorbeeld geen bloemen met gele of slappe bladeren.

2. Verwijder alle bladeren circa 10 tot 15 cm onder de bloemknop. 

3. Maak de vaas goed zuiver met bijvoorbeeld een druppeltje chloor/bleekwater/javel om de ontwikkeling van bacteriën in het water te voorkomen. Vul dan de vaas tot de helft met schoon water en voeg eventueel een zakje bloemenvoeding toe.

4. Snij de bloemstelen met een scherp mes schuin aan op lengte. Bij een plukboeket hebben de bloemen echter allemaal een verschillende lengte; zorg dat de kortste bloem zeker 1,5 keer de hoogte van de vaas heeft en de langste bloem maximaal 3 keer de hoogte van de vaas. Bij een traditioneel gebonden boeket is dit 2 tot 2,5 keer de hoogte van de vaas.

5. Zet de bloemen één voor één kruislings iets schuin in de vaas. Doe er eventueel wat extra groene bladeren of takken tussen, dat zorgt ervoor dat de bloemen uit elkaar komen te staan. 

6. Vul de vaas elke dag (bij met) een beetje schoon water. 

 

En vergeet vooral niet 7 tot 10 dagen van je mooie boeket te genieten!

 

Wil jij jouw huis, of dat van je familie en vrienden wekelijks of om de week opfleuren met een boeket of bloemstuk van eigen makelij? Volg dan een opleiding Florist-medewerker op onze campus in Maasmechelen of Voeren.