Bierkenner

“Ben je werkzaam in de horeca, ben je hobbybrouwer of bierliefhebber?  Wil je meer weten over bier in al haar facetten? Vergroot je algemene bierkennis, leer de kunst van het degusteren en ervaar hoe bier en gastronomie kunnen samenkomen. 
Naast theorie bevat de opleiding ook praktijkoefeningen, brouwerijbezoeken en 2x een viergangendiner met bijpassende bieren. Het certificaat is door de Vlaamse Overheid erkend.”

De opleiding bestaat uit 3 modules (verdeeld over 2 semesters):
• Algemene bierkennis 80 Lt
• Bierdegustatie 40 Lt
• Bier en gastronomie 40 Lt

De totale opleiding omvat dus 160 Lt. De module “Algemene bierkennis” is een instapvrije module. Deze module is de instapvoorwaarde voor de module “Bierdegustatie”. Deze module is dan weer de instapvoorwaarde voor de module “Bier en gastronomie”. Je kunt dus elke semester beginnen met module 1, afwisselend op dinsdag of donderdag.

 

 Module Algemene bierkennis

Deze module omvat algemene bierkennis, waarbij de nadruk ligt op:

  • het toelichten van de geschiedenis van bier
  • het toelichten van het brouwen van bier
  • het herkennen van biertypes
  • basistechnieken van het degusteren en beoordelen van bier
  • het toelichten van bieretiketten.
 Module Bierdegustatie

Deze module omvat het degusteren van bier. De nadruk ligt op:

  • het vervullen van de dienst van bier
  • het serveren van bieren
  • het onderhouden van de installaties
  • het meer inzicht krijgen in bieren via het degusteren
  • het professioneel leren bierproeven.
 Module Bier en gastronomie

Deze module omvat het combineren van bieren met gerechten. De nadruk ligt op:

  • het samenstellen van een bierkaart in functie van de spijskaart
  • het combineren van gerechten met bieren

Handboek niet inbegrepen


Semesteropleiding
Inschrijvingsgeld

sept – jan | jan – jun

per semester : € 200 (lesgeld € 120 + ingrediënten € 80)