Boekhouden (HB)

Het financieel plan: 

een praktijkgerichte toets binnen graduaat boekhouden

 

Foto Jan Financieel PlanBij de opleiding Graduaat Boekhouden is tijdens de module Vennootschapsboekhouden het opstellen van een financieel plan vooropgesteld.Om deze klus te klaren kunnen de cursisten –  ondertussen naar jaarlijkse gewoonte –  beroep doen op de kennis en expertise van Jan Gelders, Sébastien Gulpen en Toon Vanderbeuken.  Zij staan de cursisten van HB3 bij met raad
en daad en begeleiden hun bij het opstellen van een financieel plan.

 

 

Gastsprekers Financieel Plan De uitwerking van de opdracht kadert in een groepswerk en impliceert heel wat “veldwerk”.  Dit maakt  de opdracht bijzonder boeiend, interessant en vooral praktijkgericht.

Nadat de noeste arbeid geleverd is, wordt met dit plan ook deelgenomen aan de wedstrijd van het  LVAB; de beroepsvereniging van economische, juridische en aanverwante beroepsoefenaars.
Door deelname aan deze wedstrijd wordt de inzet van de  cursisten misschien bijkomend beloond
met een mooie prijs.

 

 

 

Doelgroep

Je denkt logisch, houdt van cijfers en werkt nauwgezet. Wil je boekhouder worden of de financiën van een organisatie of bedrijf beredderen? Kan je zelfstandig werken en beschik je ook over de nodige sociale vaardigheden om prettig met anderen samen te werken? Heb je gevoel voor verantwoordelijkheid? Dan gaat de opleiding graduaat boekhouden je kansen bieden om een nieuwe carrière uit te bouwen en je dromen waar te maken. Als “gegradueerde in boekhouden” ben je in staat om in een boekhoud- of revisorenkantoor te functioneren als boekhouder, boekhoudkundig bediende, interne of externe accountant.

Gegradueerden in boekhouden kunnen de stage volgen bij het Belgisch Instituut voor boekhouders en fiscalisten (BIBF) om erkend te worden als zelfstandige boekhouder.

Bij het Instituut der Accountants en Belastingconsulenten (IAB) bekom je deelvrijstellingen voor het toelatingsexamen voor de stage van accountant.

Aanbod

PCVO Limburg, campus PXL Hasselt biedt deze modulaire opleiding aan als:

  • Een 3-jarige avondopleiding;
  • Een 2-jarige gecombineerde dag- en avondopleiding.

Cursisten van het OKOT-traject volgen de gecombineerde dag- en avondvariant.

Vervolgtraject

Aansluitend op deze opleiding kan je aan een hogeschool een vervolgtraject volgen naar professionele bachelor in bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Accountancy-fiscaliteit.

Dit is extra informatie.