Fiscale wetenschappen (HF)

Doelgroep

Heb je belangstelling voor fiscaliteit? Stel je naast technische vaardigheden ook eerlijkheid, integriteit en discretie erg op prijs? Dan is de opleiding fiscale wetenschappen een geknipte opleiding voor jou! Deze opleiding verruimt je kennis over de verschillende aspecten van de directe, indirecte en toegepaste fiscaliteit. Onze fiscale wetgeving wordt steeds complexer en verandert in een steeds sneller tempo. Zowel bedrijven als de individuele burger hebben groeiende behoefte aan belastingconsulenten en accountants, boekhouders, advocaten en stafmedewerkers die met de fiscaliteit vertrouwd zijn.

Gegradueerden in fiscale wetenschappen kunnen de stage volgen bij het Belgisch Instituut voor boekhouders en fiscalisten (BIBF) om erkend te worden als zelfstandige fiscalist.

Bij het Instituut der Accountants en Belastingconsulenten (IAB) bekom je deelvrijstellingen voor het toelatingsexamen voor de stage van accountant.

Aanbod

PCVO Limburg, campus PXL Hasselt biedt deze modulaire opleiding aan in een 3-jarige avondopleiding.

Vervolgtraject

Aansluitend op deze opleiding kan je aan een hogeschool een vervolgtraject volgen naar professionele bachelor in bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Accountancy-fiscaliteit.