Informatica (HI)

Doelgroep

Je hoeft helemaal geen computerfreak te zijn om aan deze opleiding te beginnen. Je hebt een logische geest en oog voor systematiek en structuur. Communiceren en samenwerken vormen voor jou geen enkel probleem. Als informaticus draag je binnen je organisatie of bedrijf bij tot het efficiënt verloop van alle processen waarin informatie een fundamentele rol speelt.

Wie wil uitblinken in de boeiende wereld van servers, routers en netwerken, bekomt met de optie “Informatica–Netwerkbeheer” de juiste springplank.

Of boeit het je om creatief aan het werk te gaan zodat je praktische oplossingen kan bedenken bij de ontwikkeling van applicaties? Kies dan voor de optie “Informatica–Programmeren”. Dan ga je als programmeur zeker aan de slag kunnen.

Aanbod

PCVO Limburg, campus PXL Hasselt biedt deze modulaire opleiding aan met 2 afstudeerrichtingen:

  • Optie Programmeren
  • Optie Netwerkbeheer

Beide opleidingen worden georganiseerd in een 3-jarige avondopleiding. De optie Netwerkbeheer kan tevens als een 2-jarige,  gecombineerde dag- en  avondopleiding gevolgd worden. Cursisten van het OKOT-traject volgen de gecombineerde dag- en avondvariant.

Vervolgtraject

Aansluitend op deze opleiding kan je aan een hogeschool een vervolgtraject volgen naar professionele bachelor in Toegepaste informatica.