Het resultaat van teamwerk: een schitterend atelier voor de opleiding schilder-behanger

Stap voor stap

"Toen we besloten de zolder om te bouwen tot een atelier voor de opleiding schilder-behanger, was het vanzelfsprekend dat we eerst moesten verifiëren of de structuur dit kon dragen. Hiervoor hebben collega’s die een opleiding tot  ingenieur hebben gevolgd berekeningen uitgevoerd, en toen bleek dat het mogelijk was zijn we meteen begonnen", aldus Dave Opdekamp, leerkracht van de opleiding schilder-behanger.

Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen aan dit project. Nadat de vloer was gelegd, kwam collega Raf Mulkers met zijn cursisten van de opleiding dakdekker de houtconstructie onder het dak maken. De cursisten elektriciteit voorzagen alle nodige kabels, en de cursisten van de opleiding droge bepleistering plaatsten de gipsplaten. Ook de ventilatie en de verwarming werd geïnstalleerd door de cursisten van onze techniekopleidingen.

Vele handen maken licht werk

Het atelier is dus een resultaat van nauwe samenwerking met het volledige team van de afdeling bouw. "Op het einde van het schooljaar, voordat we de ruimte wilden beginnen gebruiken, zijn er nog heel wat andere leerkrachten komen helpen bij de laatste loodjes", zegt Dave Opdekamp.

Benny Vanhees, coördinator van de bouwopleidingen, voegt toe: "Het schilderatelier is niet het enige project dat we als team hebben voltooid. Vorig schooljaar hebben we bijvoorbeeld het atelier van de stukadoor verplaatst, ook daar hebben we allemaal aan bijgedragen. Ook hebben we een kantoortje ingericht in de bouwhal. Momenteel zijn we als team bezig met de vernieuwing van het Open Leercentrum. Op deze manier kunnen onze cursisten direct werken aan echte projecten en daaruit waardevolle ervaring opdoen."

Wist je dat … 

… we in het atelier het afvalwater verwerken op een milieuvriendelijke manier? Het afvalwater uit ons atelier wordt opgevangen in een speciaal reservoir waaraan we een milieuvriendelijk splijtmiddel toevoegen. Hierdoor scheiden het water en de verfvlokken zich. Deze innovatieve methode zorgt ervoor dat het 'propere' water veilig naar de riolering kan stromen, terwijl de verfvlokken worden opgevangen. Zo voorkomen we watervervuiling, en dragen we ook bij aan het voorkomen van plastic deeltjes die anders naar de oceanen zouden kunnen stromen.

> Wil je leren schilderen en behangen in dit prachtig atelier? Schrijf je dan nu in voor de opleiding schilder-behanger