Magische mokkataart: een zondige traktatie voor koffie- en chocoladeliefhebbers

Mokkataart is een tijdloze klassieker, geliefd bij velen om zijn heerlijke balans tussen de bitterzoete smaak van koffie en de romige zachtheid van chocolade. Onze bakkers Eddy en Danny delen graag het recept van deze magische mokkataart met jou. Laat je leiden door hun instructies en creëer een dessert dat de harten van je gasten zal veroveren. Doe je schort aan en ga aan de slag met het recept van deze verrukkelijke mokkataart!

Benodigdheden voor 3 taarten

Ingrediënten deeg:

• 200 gram boter

• 250 gram witte basterdsuiker

• 1 ei, aangevuld met melk tot 100 gram

• 500 gram bloem

• 15 gram bakpoeder

 

Bereiding deeg:

• Meng boter en suiker tot een romig mengsel.

• Voeg het ei en melkmengsel toe aan het boter-suikermengsel.

• Meng de bloem met het bakpoeder en voeg dit als laatste toe aan het deeg. Meng niet te lang, zoals bij zanddeeg.

• Laat het deeg een nacht rusten.

 

Ingrediënten cakevulling:

• 250 gram margarine

• 250 gram eieren

• 500 gram cakemix

 

Bereidingswijze cakevulling:

• Meng alle ingrediënten samen gedurende 2 minuten.

• Klop vervolgens 6 minuten op halve snelheid met de K-klopper*.

• Bekleed de bodem van een 23 cm hoge vorm met het deeg.

• Smeer abrikozenjam op de bodem.

• Vul met 325 gram cakebeslag.

• Bak gedurende 50 minuten op 200 graden.

• Laat de taart(en) afkoelen op een rooster.

 

Ingrediënten Creme au beurre:

• 175 gram suiker

• 12 gram glucose

• 50 gram water

• 2 eieren

• 1 dooier

• 270 gram roomboter

• Mokka naar smaak

 

Bereiding Creme au beurre:

• Kook suiker, glucose en water tot 122 graden.

• Klop eieren en dooier op bij 117 graden en voeg het suikermengsel straalsgewijs toe bij 122 graden.

• Klop koud en voeg de boter toe. Bij schifting, licht opwarmen en roeren.

• Luchtig kloppen en mokka naar smaak toevoegen.

• Bestrijk de taart(en) met creme au beurre tot aan de rand en vries kort in.

• Bestrijk de opgesteven creme au beurre met een dunne laag chocolade.

• Bestrooi de rand met witte chocoladeschilfers.

 

* Een K-klopper is een specifiek type mixerhulpstuk dat vaak wordt gebruikt in keukenmixers. De K-klopper heeft platte zijden met randen en is ontworpen voor algemeen mengen, kloppen en roeren van ingrediënten in mengkommen. Het is vooral handig voor het mengen van cakebeslag, koekjesdeeg, en andere mengsels waarbij een gelijkmatige textuur gewenst is.

 

Smakelijk!

 

> Wil je deze heerlijke taart leren maken onder begeleiding van een ervaren bakker? Schrijf je dan in voor onze bakkersopleiding