Masterclass algemene bierkennis

In deze masterclass gaan we dieper in op de ingrediënten en het brouwproces van bier. Je gaat zelf een dag brouwen in een lokale brouwerij, waar je het bier ook zelf zal leren bottelen. Bovendien krijg je ook bier mee naar huis om daarmee de rijpingsevolutie van een bier in de praktijk te proeven. Tot slot bezoeken we een hopboer tijdens de hoppepluk, een mouterij, en enkele brouwerijen.

Wat leer je in deze opleiding?

  • Diepgaande kennis van de ingrediënten van bier

  • Diepgaande kennis en toepassing van het brouwproces

Instapvoorwaarden

Voor deze opleiding zijn er geen toelatingsvoorwaarden, maar voor bepaalde aspecten is enige bierkennis nodig: daarom raden we aan om eerst de module algemene bierkennis, degustatie en bier & gastronomie te volgen.
Deze module bevat twee korte schriftelijke evaluaties en een praktijkopdracht.
Voor deze masterclass geldt een maximum van 10 deelnemers.
Naast het lesgeld bevat deze cursus €80 extra kosten voor: een cursus in kleur, een degustatiewerkboek, degustatiebieren tijdens de lessen en 1 bak zelfgebrouwen bier.
De uitstappen in deze masterclass zijn niet inbegrepen in het lesgeld (geschatte kosten: €150).

Kwalificatie

Als je slaagt voor deze module, dan behaal je het deelcertificaat 'Algemene bierkennis'.

Extra informatie

  • De uitstappen in deze masterclass zijn niet inbegrepen in het lesgeld (geschatte kosten: €150)
  • Deze module bevat twee korte schriftelijke evaluaties en een praktijkopdracht
  • Voor deze masterclass geldt een maximum van 10 deelnemers