Adobe Lightroom

Deze opleiding maakt deel uit van het traject Creatieve fotobewerking in Photoshop en Lightroom en van de module Digitale fotografie 1 & fotobewerking in Lightroom. Heb je al voorkennis van Digitale fotografie en wil je leren je foto’s bewerken met Lightroom dan kies je best voor Creatieve fotobewerking in Photoshop en Lightroom. Heb je weinig of geen kennis van fotografie, dan kies je voor Digitale fotografie 1 & fotobewerking in Lightroom waar in je de basis van Digitale fotografie krijgt en met Lightroom leert werken.

We bekijken zowel basisbewerkingen als complexe bewerkingen aangepast aan jouw niveau. Om de theorie toe te passen gebruik je een fotobewerkingsprogramma naar keuze. Wordt er klassikaal besproken hoe je bijvoorbeeld de belichting in een foto bijstelt, dan oefen jij dat in Adobe Lightroom. Je maakt creatieve toepassingen met je eigen foto’s en leert ze op een professionele manier presenteren.

Je krijgt een cursus op jouw maat geschreven. De leerkracht bespreekt klassikaal de gezamenlijke topics. Vervolgens maak je oefeningen op het thema in jouw favoriete programma, op jouw niveau en op jouw tempo. Heb je nood aan herhaling dan kan dat. Ben je klaar voor uitbreiding dan krijg je extra verdiepingsopdrachten.

DOELGROEP:

  • Je maakt vaak foto’s in Camera Raw en hebt aandacht voor detail hierbij.
  • Je wil je foto’s op een niet-destructieve en professionele manier bijstellen.
  • Je wil je foto’s ordenen en labelen.

INHOUD:

Raadpleeg het traject Creatieve fotobewerking in Photoshop en Lightroom of Digitale fotografie voor de inhoud van de modules.


Lesmomenten:
V Di av,
18u45-21u45
07/09/21 – 25/01/22 1 Digitale fotografie & fotobewerking in Lightroom – jaaropleiding CONTACT € 180
R Woe av,
18u45-21u50
15/09/21 – 26/01/22 1 Fotografie & fotobewerking in Lightroom – 1ste van 2 semesters CONTACT € 90
Locatie:
Campus Maasmechelen (M)
Dienstencentrum De Bolster, Maasmechelen (B)
Dienstencentrum Stockheim, Dilsen-Stokkem (S)
Dienstencentrum De Linde, Riemst (R)
Campus Voeren (V)
cursus in kleur € 5 (optioneel)

 

Als cursist heb je recht op gratis thuisgebruik van MS Office 365 en je hebt de mogelijkheid om een Adobe CC jaarabonnement aan te schaffen aan € 75 via onze partner.

Op dit moment is deze opleiding nog niet opgenomen in de planning. Je kan je, geheel vrijblijvend, kandidaat stellen door het formulier ‘Ik stel mij kandidaat’ in te vullen. Een cursus mag opstarten vanaf 11 cursisten. Zodra dit aantal bereikt is krijg je een uitnodiging om je in te schrijven.


Vragen? Meer info? Een oriënterend gesprek?
Maak een afspraak met Annick Mens, coördinator ICT en Digitale fotografie opleidingen. Mail naar annick.mens@limburg.be.

Semesteropleiding

Inschrijvingsgeld

sept – jan | jan – jun

per module: € 90 (60 Lt)