Allround Business Medewerker

In deze pittige opleiding word je klaargestoomd tot een allround inzetbare medewerker. Heb je interesse in informatica in combinatie met het functioneel organiseren van een administratie? Dan is dit jouw opleiding!

Allround Business Medewerker is opgebouwd rond drie pijlers:

 • Organisatie & administratie: Je verdiept je in de standaard Microsoft Office pakketten, maar je onderzoekt ook de online alternatieven hiervoor. Verder leer je innovatieve technieken om de werking van een administratie beter te laten verlopen en events te organiseren.
 • Online/offline communicatie: Je leert werken en communiceren via de cloud en social media. Je stelt een catchy cv op en leert jezelf voorstellen.
 • Commerciële en creatieve projecten: Je maakt kennis met de belangrijkste grafische software. Je ontdekt de online mogelijkheden om snel een leuk ontwerp voor een flyer te maken of een heuse beursstand in te richten.

DOELGROEP

 • Je wil op korte tijd je diploma secundair onderwijs halen en hebt interesse in informatica, administratie, organisatie en grafische technieken.
 • Je bent een harde werker, gemotiveerd om een trapje hoger te klimmen.
 • Je hebt een diploma secundair onderwijs, maar wil je bijscholen in administratieve technieken en op een professionele manier leren werken in de cloud.
 • Je werkt al in de sector. Je wil je kennis aanvullen met enkele vakken uit deze opleiding.
 • Je kan vlot met de pc werken en je kan surfen op het internet.

Klik hier voor de brochure van Allround Business Medewerker

De opleiding allround business medewerker omvat volgende modules:

 Eenvoudige content aanmaken
 • Eenvoudige teksten opmaken
 • BIN-normen
 • Eenvoudige facturen opmaken
 • Eenvoudige website maken
 • Templates van logo’s en flyer aanpassen
 • Flyer opmaken
 Content presenteren
 • Bedrijfspresentatie, productpresentatie
 • Beursstand opzetten
 • Beelden aanpassen, vrijzetten, drukklaar maken
 • Flyer opmaken
 • Affiche opmaken
 • Infographic maken
 • Handleiding in boekvorm
 Bestanden offline en online organiseren en beheren
 • Offline beheer van documenten; mappenstructuur, offline opslag, computerconfiguratie & netwerken
 • Online beheer van documenten; Cloud-opslag, Google-search & Online-Offline interactie via QR-codes, NFC-tags,…
 • Google Atelier: een online lespakket waarin je kennismaakt met de werking van Google, z’n zoek- en marketingprincipes, … Inclusief een certificaat van Google.
 E-Planning en informatiemanagement
 • Plannen: je leert de fijne kneepjes van het beheren van je digitale agenda via verschillende apparaten en maakt kennis met verscheidene apps die je daarbij kunnen helpen.
 • Communiceren: doorheen deze lessen onderzoeken we methodes van professioneel communiceren en staan we stil bij nieuwe digitale methodes van communicatie die handig blijken op de werkvloer.
 • Informatie verzamelen: online formulieren en bevraging diensten die het ontwerpen van een enquête of quiz makkelijk maken.
 E-services
 • Veilig online: het wereldwijde web heeft heel wat te bieden voor de digitale nomade. Toch zijn er heel wat gevaren waarvan je je bewust moet zijn. We staan stil bij je online gedrag, privacy en wat er precies met onze data gebeurt.
 • Online Communiceren: je gaat al gauw in interactie met anderen als je op het internet surft. Je maakt doeltreffende nieuwsbrieven.
 • Je eigen webstek: in de laatste pijler staan we stil bij het maken van onze eigen website. De basis komt hier aan bod.
 Teksten verwerken

In het bedrijfsleven is Microsoft Word het tekstverwerkingsprogramma bij uitstek. Ook als je Word al langer gebruikt maar nog niet alle mogelijkheden optimaal benut is deze cursus een must! Je leert Word en zijn online tegenhanger Google Documenten gebruiken op een hoger niveau. Naast de basishandelingen leer je teksten aantrekkelijk en op de juiste manier opmaken en bewerken aan de hand van de vele functies in het programma. Je leert hoe je brieven/enveloppen/etiketten koppelt aan je adressenbestand, waardoor je met één druk op de knop honderden brieven/enveloppen/etiketten adresseert en verstuurt.

 Cijfergegevens verwerken

Cijfergegevens brengt je de basis van Microsoft Excel (of Google Spreadsheets).

Naast de elementaire bewerkingen, leer je werken met celadressering, grafieken en geneste functies. Aan de hand van een duidelijk handboek en op maat gemaakte opdrachten, maak je kennis met de basis van rekenbladen.

 Functies automatiseren

Deze module is een verder zetting op Cijfergegevens verwerken. Geavanceerde grafieken, logische functies, foutenanalyse en verscheidene andere functies binnen Excel komen aan bod. Aan de hand van een duidelijke theoretisch kader en gerichte opdrachten leer je werken met de geavanceerde elementen van Excel.

 Gegevens beheren

Gegevens beheren brengt een kennismaking met database-werken. Aan de hand van een duidelijk handboek en op maat gemaakte opdrachten, leer je werken met database software Microsoft Access en cloud based alternatieven. Van tabellen tot rapporten, je leert het allemaal in deze module.

 Samen Content Ontwikkelen
 • Boekhouden: je leert de basis van boekhouden via Google Spreadsheets om het delen van documenten en online samenwerken makkelijk te maken.
 • Draaiboeken: bij het organiseren van (bedrijfs)events hoort een doordacht actieplan. Tijdens deze lessen zie je wat er essentieel is in een draaiboek.
 • Beurs: in aanloop naar het eindwerk werk je samen met je mede-cursisten om het presentatie-event voor te bereiden. Externen worden uitgenodigd, praktische zaken voor de beurs krijgen de nodige aandacht zodat je klaar bent om je eindwerk te presenteren.
 Content integreren

Deze module focust zich volledig op het eindwerk. Alle vergaarde kennis doorheen het gehele ABM-traject komt hier aan bod. Je laat zien wat je in je mars hebt en overtuigt de jury van je kunnen.


PRAKTISCH

In het dagtraject worden de modules deels in contactlessen gegeven en deels in Flex (afstandsonderwijs).

Daarnaast is er de mogelijkheid om de opleiding volledig in Flex te volgen. Je hoeft dan enkel de laatste les naar school te komen voor een examen. Er worden wel vrijblijvende contactmomenten voorzien om moeilijkere leerstof uitgelegd te krijgen, vragen te stellen en feedback te krijgen van je leerkracht.

In beide trajecten krijg je les via onze elektronische leeromgeving Flexschool. Je staat steeds onder begeleiding van een ervaren leerkracht. Je maakt veel opdrachten zelfstandig en respecteert strakke deadlines.

Als cursist heb je recht op gratis thuisgebruik van MS Office 365 en op het educatieve tarief van Adobe CC voor de duur van de opleiding.

Dit is een gecertificeerde opleiding gegeven volgens de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Nadat je de 11 modules succesvol hebt beëindigd behaal je het certificaat ICT en administratie. Samen met het certificaat AAV (Algemeen Aanvullende Vorming) behaal je het diploma secundair onderwijs.

Deze opleiding geeft jou niet alleen meer kansen op de arbeidsmarkt, maar ook een stevige basis om verder te studeren in het hoger onderwijs.

Dagtraject

Gedurende 5 maanden volg je 8 halve dagen per week les (ma vm, ma nm, di vm, di nm, woe vm, do vm, do nm, vr vm). Daarnaast heb je voor enkele vakken nog afstandsonderwijs of Flex. Reken op nog gemiddeld 10 uur thuiswerk per week.

Flextraject

Gedurende minimum 5 maanden volg je de opleiding volledig in Flex. Je komt enkel naar school voor het examen. Daarnaast zijn er vrijblijvende contactmomenten om feedback te krijgen. Deze modules starten meerdere keren per schooljaar op.

Traject op maat

Je kan afwijken van deze vaste trajecten. Je kan een deel in Flex en een deel in contactonderwijs volgen en de opleiding spreiden over een langere periode. In overleg met een coördinator stel je je eigen traject op.

Indien je geïnteresseerd bent in één of enkele modules uit deze opleiding is het mogelijk om je enkel voor deze in te schrijven.

Als cursist heb je recht op gratis thuisgebruik van MS Office 365 en op het educatieve tarief van Adobe CC voor de duur van de opleiding.
Dit is een gecertificeerde opleiding gegeven volgens de officiële richtlijnen van de Belgische overheid. Na voltooiing van een module ontvang je een deelcertificaat, na voltooiing van een officieel traject is er een certificaat mogelijk.

Heb je vragen over deze opleiding? Neem contact op met pcvolimburg : pcvolimburg@limburg.be.
Of maak een afspraak met Tim Garré, coördinator TKO: tim.garre@limburg.be