Koken voor iedereen

 Koken voor iedereen

INHOUD

  • Overzicht keukenuitrusting
  • Verantwoord kiezen, kopen, gebruiken en bewaren van voedingsmiddelen
  • Basistechnieken: versnijden van vlees, vis, groeten en fruit
  • Verschillende kooktechnieken: blancheren, pocheren, koken, stomen, frituren, grillen…
  • Eenvoudige menu’s bereiden
 Lekker voor alledag

INHOUD

  • Diverse kooktechnieken
  • Bereiden van soep, vlees- en visgerechten, groeten, aardappelen, deegwaren, desserts
  • Zelfstandig een menu bereiden
 Trendy koken

INHOUD

  • Diverse kooktechnieken uitbreiden en inoefenen
  • Aanleren en inoefenen van serveertechnieken
  • Bereiden, opdienen en afruimen van een feestelijke menu: aperitief, soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
  • Seizoensgebonden keuken
  • Zelfstandig een feestelijke menu bereiden en opdienen
 Alternatieve, aangepaste en uitheemse gerechten

INHOUD

  • Vegetarische, veganistische en macrobiotische menu’s
  • Belangrijke diëten: vetarm, suikervrij, zoutarm, vezelrijk, vezelarm…
  • Voor- en nadelen vervangingsproducten bespreken
  • Allerlaatste kooktechnieken
  • Verantwoord kiezen, kopen, gebruiken en verbruiken van uitheemse voedingsmiddelen

Semesteropleiding 

Inschrijvingsgeld 

sept – jan | jan – jun

per module: € 150 (lesgeld € 120 + cursuskost € 30 + ingrediënten aan leerkracht per les)

Verplichte kledij in de keuken: 30 €. Veiligheidschoenen verplicht doch niet prijs inbegrepen.