Workshops PCVO Limburg

bieretiket

Ontwerp je eigen bieretiket

Dinsdag 10 december - 10u-12u - Campus Maasmechelen

Je brouwt je eigen bier, maakt je eigen confituur, wijn, sap, ...?
Dat vraagt om een stijlvol etiket! In het eerste deel van de workshop denken we samen met bierbrouwer Jasper Dijkers na over wat er op het etiket moet staan. In het tweede luik maak je een ontwerp in een makkelijk, gratis programma onder leiding van grafisch vormgever Annick Mens.

Door: Jasper Dijkers, Annick Mens

Wordpress

Snel op weg met WordPress

Woensdag 11 december - 16u30-18u - Campus Maasmechelen

Met het erg populaire systeem WordPress zet je in deze workshop in enkele clicks je eigen website of blog op. Kom kennismaken met het programma en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Door: Yves Salaets

canva

Maak met Canva al je social media-designs

Dinsdag 10 december - 18u tot 19u30 - Campus Maasmechelen

ij ziet het belang in van sociale media, maar je bent niet helemaal zeker hoe je hier zelf mooie visuals voor kan maken of waar je mooie foto’s kan vinden? Dan is deze hands-on workshop visuals creëren in Canva iets voor jou! Canva is een online programma en is volledig gratis en ideaal voor ondernemers zonder een grafische opleiding.

Door: Erendiz Ates

FBInstagram

Aan de slag met Facebook en Instagram

Dinsdag 10 december - 20u tot 21u30 - Campus Maasmechelen

Sociale media zijn niet meer weg te denken als je eigen zaak hebt. Maar hoe ga je nu écht praktisch aan de slag met de belangrijkste sociale media kanalen in Vlaanderen? In deze workshop leer je op basis van jouw aangemaakte account op Facebook en Instagram waar elk knopje op deze netwerken voor dient en hoe je jouw account kan verbeteren. Meebrengen: Bij voorkeur eigen smartphone of tablet meebrengen. Een account hebben op Facebook en Instagram

Door: Erendiz Ates

FotoRaw

Fotograferen in het Raw-formaat

Vrijdag 13 december - 19u tot 21u - Campus Voeren

Je weet dat de meeste fotografen het Raw-formaat gebruiken om hun foto’s in te maken. Maar wat is dat Raw-formaat nu precies en welke voordelen heeft het tov het jpg-formaat? En moet je het dan altijd gebruiken? Je krijgt op al je Raw-vragen een antwoord in deze demonstratie.

Door: Freddy Jans

mobielleren

Mobiel Leren (onderwijs)

Woensdag 11 december - 14u tot 16u - Campus Maasmechelen

Uitgekeken op je eigen cursus? Ben je op zoek naar leuke tools en apps om in je klas te gebruiken en zo je lessen een boost te geven? In deze workshop worden je tal van tools aangereikt: Kahoot, Menti, Vocaroo, Quizlet Live, … Je les wordt instant hipper en actiever.

Door: Nele Meermans

SmartphoneRepair

Smartphone Repair Café

Vrijdag 13 december - 9u30 tot 12u - Dienstencentrum De Linde Riemst

Krijg je altijd die zelfde foutmelding op je toestel? Geraak je niet wegwijs uit je instellingen? Onze leerkrachten staan je bij met raad en daad. Kom langs en breng je toestel mee.

Door: Jenny De Vleeschauwer, Gaby Geurts

FotoSmartPhone

Foto’s bewerken op je smartphone/iPhone

Dinsdag 10 december - 13u30 tot 15u30 - Dienstencentrum Stockheim (Intussen VOLZET) - Extra moment: Woensdag 18 december - 13u30 tot 15u30

Maak kennis met de talrijke mogelijkheden van je smartphone om te fotograferen en filmen. Je leert vervolgens ook de mogelijkheden om ze te bewerken en pimpen. Snel, makkelijk en leuk om te doen.

Door: Stijn Kuijpers - Kostprijs: € 2,5 ter plaatse te betalen

InternetOfThings

Internet of Things

Woensdag 11 december - 14u tot 16u - Bib Maasmechelen

In de demonstratie Internet of Things ontdek je de mogelijkheden van het aansturen van dingen via leds en sensoren vergelijkbaar met PLC. Met Internet of Things laat je motoren draaien, lampjes aan/uit gaan, metingen doen en acties ondernemen op basis van de aangeleverde gegevens. Met je smartphone kan je alles bedienen. In deze demonstratie kan je een led lampje laten knipperen, tekst laten lopen in een lichtbalk, een led van kleur laten veranderen, …

Door: Bart Stevens

tipsIpad

20 top tips voor iOS 13 op iPad/iPhone

Woensdag 11 december - 13u30 tot 16u - Dienstencentrum De Bolster

Je hebt de basishandelingen op je iPad of iPhone wel onder de knie, maar je hebt het gevoel dat je je toestel niet ten volle benut? In deze workshop krijg je tal van interessante, nuttige apps aangereikt.

Door: Roland Hungenaert