Een nieuwe taal, een nieuwe liefde en een nieuw thuis

Het leven van voormalig cursiste Spaans Lucienne

Voormalig cursiste Lucienne Frijns heeft een verhaal dat rechtstreeks uit een film lijkt te komen. Ze verhuisde van Maastricht naar Andalusië; voor de liefde. De liefde voor haar partner Andreas, maar ook de liefde voor het idyllische dorp Conil de la Frontera, de spontane en gemoedelijke sfeer die er heerst en… de Spaanse taal. Daar begon haar avontuur mee: een taalcursus Spaans bij PCVO Limburg.

Academia Atlantika

Een van Lucienne's medecursisten bracht een tijdschrift mee naar de les met een advertentie voor een taalschool in Andalusië. "Ik wilde graag reizen en tegelijkertijd mijn Spaans verbeteren, dus schreef ik me in voor een cursus bij taalschool Atlantika. Voor de cursusweek boekte ik vier dagen in een luxe hotel, maar daar zaten voornamelijk verliefde stelletjes. Daarom besloot ik de bus naar Conil te nemen. Aangekomen in Conil tijdens de snikhete siësta op een zondagmiddag, wilde ik meteen terug. Helaas was er geen bus of taxi beschikbaar. Ik belde radeloos de taalschool en gelukkig stuurden ze iemand om me op te halen. Twintig minuten later stond Andreas voor mijn neus, de directeur van de taalschool."

 

Die week raakten Lucienne en Andreas in gesprek tijdens een paella-avond op de taalschool, er was meteen een klik. Met tegenzin keerde Lucienne na haar avontuur in Andalusië terug naar Nederland. "In de winter sluit Academia Atlantika, en op een dag stond Andreas plots voor mijn deur in Maastricht. Dat is nu al 12 jaar geleden. Twee jaar later verhuisde ik naar Conil de la Frontera."

Spaans & schilderen: een perfecte combinatie

Andreas werkt nog steeds bij de taalschool en Lucienne geeft schilderworkshops. Deze combinatie blijkt perfect te zijn. "Veel bezoekers komen alleen: ze boeken bijvoorbeeld een week Spaans bij de taalschool en een week schilderen bij La Luce Paintings. Tussendoor organiseren we activiteiten zoals een tapasavond, een surfsessie, een kookworkshop paella of een fietstocht. De deelnemers van de taalschool en de schilderworkshops leren elkaar zo beter kennen."

Wat eten we vandaag?

Als je Lucienne vraagt naar haar favoriete zin in het Spaans, antwoordt ze zonder aarzeling: "¿Qué comemos hoy?" oftewel "Wat eten we vandaag?". "Eten speelt een belangrijke rol in onze levensstijl. Als ik 's ochtends schilderlessen geef, stuurt de visboer me door wat hij die ochtend heeft gevangen, en geef ik mijn bestelling door. 's Avonds koken we dan samen met onze cursisten zijn verse vis, op die manier delen we met hen nog een stukje cultuur van Conil. Vaak komen er spontaan buren of vrienden langs, dan zetten we gewoon wat extra borden bij. Dat is het leven in Conil: het gaat zoals het gaat. En ik zou het niet anders willen."

Ben je ook klaar voor een nieuw avontuur? Leer een nieuwe taal!

> Ontdek hier alle beschikbare taalcursussen