Lassen 1

Wat leer je in deze opleiding?

In de opleiding constructielasser start je met Initiatie lassen. Daarna volg je halfautomaat (MIG/MAG) en TIG. In beide lastechnieken start je met hoeknaadlassen, daarna komt plaatlassen aan bod. De lassen moeten voldoen aan de internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan. In principe werk je met staal, maar het kan ook met inox of aluminium. Optioneel  kan  je  ook  met  het BMBE-proces leren lassen (elektrodelassen).

Instapvoorwaarden

Voor de module 1A 'Initiatie lassen' is er geen voorkennis vereist. Als je de module 1B 'Hoeknaadlassen1' wil volgen, heb je eerst het deelcertificaat 'Initiatie lassen' behaald.

Kwalificatie

Als je slaagt voor deze module, dan behaal je in de module 3A het deelcertificaat 'Initiatie Lassen' en in de module 3B de deelcertificaten ‘Hoeknaadlassen halfautomaat PA en PB' en 'Hoeknaadlassen TIG, PA en PB'.

Extra informatie

Voor deze opleiding zijn volgende beschermingsmiddelen verplicht: veiligheidsschoenen, brandbestendige jas en broek, lashandschoenen en een laskap geschikt voor TIG-lassen. Gelieve deze mee te brengen bij de start van de opleiding.